Een illustratie van Franks arm Een illustratie van Franks arm

Belasting besparen

Minder belasting betalen: welke ondernemer wilt dat niet? In Nederland zijn er, met name voor startende ondernemers en zzp’ers, een heleboel aftrekposten die voordelig uit kunnen pakken. Welke fiscale regelingen en aftrekposten voor jouw onderneming interessant zijn, is afhankelijk van de ondernemingsvorm. Wil je ook profiteren van deze voordelen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Vraag het Frank en bespaar geld zonder risico.

Welke aftrekposten zijn er?

Voordat we alle aftrekposten en fiscale voordelen benoemen, vertellen we je graag eerst wat een aftrekpost is en waarom ze bestaan. Simpel gezegd is een aftrekpost een bedrag dat je in mindering mag brengen op het bruto-inkomen, waardoor je minder belasting betaalt en netto meer overhoudt.

Waarom er verschillende aftrekposten zijn heeft enerzijds te maken met ons belastingsysteem en anderzijds omdat de overheid (kleine) ondernemers wilt stimuleren. Kortom: er is geen eenduidig antwoord op de vraag. Wel weten we als we ze niet gebruiken, dat we een geldbedrag laten liggen waar hard voor is gewerkt!

Welke aftrekposten zijn er? Zoals al eerder genoemd zijn er een heleboel verschillende aftrekposten zowel voor een eenmanszaak, VOF, BV of coöperatie. Ga er daarom nooit zomaar vanuit dat een aftrekpost ook op jou van toepassing is en win eerst advies in bij een adviseur of boekhouder.

Belasting besparen: laat je adviseren

Wil je minder belasting betalen en ben je benieuwd wat de aftrekposten zijn van eenmanszaak, Coöperatie, BV of VOF? Vraag het Frank. Ik help je om in kaart te brengen voor welke belastingvoordelen jij in aanmerking komt. Zo hoef je je geen zorgen te maken of je voordelen laat liggen en de verkeerde aftrekposten toepast.

Belasting besparen

Wil je op de hoogte blijven?

Lorem ipsum, dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Iste, officiis.